מצפה הכוכבים ברקת - קוד מצפה רשמי Bareket observatory IAU B35

מטר מטאורים דרקונידים

 


מידע על מטר המטאורים דרקונידים


שיא המטר מתקיים בטווח שבין 7-10 בחודש אוקטובר.

המטר אינו מתאפיין בקז"ש (קצב זניתי לשעה, מדד של עוצמת המטר - זהו הערך המציין את כמות מטאורים הנראים בשעה אחת בתנאי תצפית מיטביים) גבוה במיוחד, אולם כבר היו שנים בהן מטר המטאורים דרקונידים התפרץ ויצר מופע מרהיב.


meteors

 

 

 

מהו מטאור

 

 

האקט בו אנו חוזים בעת צפייה במטאור מתרחש כאשר חלקיק אבק הנמצא במערכת השמש נכנס לאטמוספרת כדור הארץ. חלקיקי האבק מתכלים באטמוספרה בגובה של כ-100 קילומטרים.

לתופעה אותה אנו רואים (דהיינו שובל האור וההבזק) קוראים בשם מטאור.  החלקיקים הקטנים הללו נכנסים במהירות גבוהה מאוד לאטמוספרת כדור הארץ.

בעת כניסתם לאטמוספרה של כדור הארץ - הטמפרטורה שלהם גדלה.

חלקיק המטאור מתכלה (אלא אם כן הוא גדול דיו ואז גם יכול לפגוע בכדה"א) השובל המשתרך מאחור, היוצר את זנבו של המטאור הינו הגז המתקרר בהדרגה.






סרטון : המטאורים שנצפו מעל מצפה הכוכבים ברקת במכבים באמצעות מצלמת ה CCDTV הרגישה, במטר הדרקונידים 2011 

הכירו את קבוצות הכוכבים - בנו פלניספרה, מפת כוכבים בעברית לשמי ישראל

 

 


 
מועדי מטרי המטאורים הגדולים

 

 

שם המטר  תאריך השיא  מטאורים בשעה  שביט האב 
אטא אקוו'ארידים מאי 4 20 Halley
אוריונידים אוקטובר 21 50 Halley
ג'מינידים דצמבר 14 120 Phaethon
ליאונידים נובמבר 16 150 Tempel-Tuttle
לירידים אפריל 22 50 Thatcher
פרסאידים אוגוסט 12 100 Swift-Tuttle

 

 

 

 

 

מרחק צביר הכוכבים הפתוח 'כימה' מאתנו הנו כ-420 שנות אור, ערך בהירותו הנראית 1.6+ מגניטודה. הצביר מורכב מכוכבים רבים בעלי סוג ספקטרלי O, כאשר מסביב לצביר ערפילית החזרה מקסימה. זו ניתנת לצפיה בטלסקופים גדולים או באמצעות צילום בחשיפה...
קרא עוד...
M45 - צביר כימה הפליאדות
הידעת!
מהי שנת אור - מסע במהירות האור - מהי שנת אור? האור מורכב מפוטונים, אשר נעים במהירות אדירה של כ-300,000 ק"מ בשנייה (בריק). 'ניסע' עם הפוטונים בחלל במהירות האור, במשך שנה שלמה אחת.המרחק שהאור עובר בשנה אחת - מכונה בשם "שנת אור" אחת. בשנת אור אחת – האור עובר מרחק של כ-9 טריליון קילומטרים וחצי!למרחקים קטנים יותר נוכל להשתמש ביחידות כמו "שניית אור" או "שעת אור"לדוגמא : האור...קרא עוד